Дослідники виявили, що люди похилого віку, які випивають 3 чашки молока на день, мають більш високий рівень антиоксиданту, який допомагає детоксикації мозку.
Більшість із нас схильні думати про молоко як про напій, який найбільше подобається дітям. І це вірно: коров'яче молоко має найбільшу поживну цінність для дитячого організму, але коли організм дорослішає він значною мірою втрачає здатність правильно перетравлювати молочні напої.
Але згідно з
новим дослідженням, опублікованим журналом Frontiers in Nutrition, люди похилого віку можуть отримати більше користі від вживання молока, ніж ми думаємо.
Дослідження, проведене групою вчених з Медичного центру Університету Канзасу (KU) в США, показало, що люди похилого віку, які випивають три чашки молочного молока щодня, мають більш високий рівень потужного антиоксиданту, який може захистити мозок від старіння та допомогти боротися з віковими захворюваннями.
Цей антиоксидант, який має назву глутатіон, або GSH, здатний запобігати «роз'їданню» нашого мозку вільними радикалами та іншими окислювачами, які зазвичай вивільняються, коли наш мозок перетворює поживні речовини на енергію.
Цей природний процес, який вчені Каліфорнійського університету описують як аналог «старої машини, яка іржавіє», експерти пов'язують із багатьма нейродегенеративними захворюваннями, включаючи хвороби Альцгеймера та Паркінсона.
З віком рівень глутатіону у нашому мозку знижується, і ми поступово втрачаємо цього захисника нашого мозку.