СТАБМАН

Чому грецький йогурт зараз популярніший, ніж звичайний?

Останнім часом, небагато молочних продуктів можуть похвалитися таким зростанням популярності, як грецький йогурт. Хоча він своїм корінням сягає у часи давньої Греції, де його називали оксигала (грецьке слово, що означає «кисле молоко»). Але, через свій особливий смак, він не набув широкої популярності серед споживачів.

Однак загальна тенденція споживчого попиту у бік органічних продуктів харчування, за останнє десятиліття перетворили грецький йогурт на один із найпопулярніших молочних продуктів наших днів.

За даними Statista, наприклад, загальний дохід від йогурту в США в 2022 році склав 7,2 мільярда доларів, причому на грецький йогурт припало більше половини. Очікується, що популярність продукту зростатиме і далі: деякі прогнозують, що до 2030 року світовий ринок грецького йогурту сягне майже 13,5 мільярдів.

Що таке грецький йогурт?

Як і звичайний йогурт, грецький йогурт виготовляється із заквашеного та ферментованого коров'ячого молока. Але на відміну від звичайного йогурту, грецький йогурт містить приблизно в 2 рази більше білка.

Оскільки віддалена сироватка за своєю природою рідка, грецький йогурт щільніший, ніж звичайний йогурт, і досить густий, у ньому можна тримати ложку майже вертикально.

Грецький йогурт також містить високу концентрацію молочної кислоти, яка утворюється при ферментації натурального цукру, що міститься у молоці (лактози), за допомогою бактерій. Саме вміст молочної кислоти надає грецькому йогурту характерного терпкого чи кислого смаку.

Чи корисний грецький йогурт?

Грецький йогурт вважається корисним з багатьох причин. Він є гарним джерелом мікроелементів, таких як вітаміни А та В12, а також мінералів, таких як кальцій, магній, фосфор, калій та йод. Все це поживні речовини, яких багатьом людям не вистачає в раціоні.

Грецький йогурт також містить живі активні культури, що робить його відмінним пробіотичним продуктом, корисним для здоров'я кишечника.

Грецький йогурт корисніший за звичайний?

Однак, можливо, головна причина, через яку грецький йогурт вважається корисним, полягає в тому, що висока концентрація казеїну в ньому має тенденцію забезпечувати високий вміст загального білка і меншу кількість вуглеводів, ніж в інших видах йогурту. Наприклад,, 3/4 чашки грецького йогурту провідної марки містять 14 г білка, тоді як 2/3 чашки звичайного йогурту провідної марки містять лише 5 грамів білка.

Грецький йогурт не тільки містить як мінімум вдвічі більше білка, ніж звичайний йогурт, у ньому також менше цукру. У той же час, оскільки в ньому відсутня сироватка, грецький йогурт зазвичай містить менше кальцію, ніж звичайний йогурт.

Унікальний смак робить грецький йогурт прекрасною заміною сметани в рецептах та соусах, чого неможливо зробити зі звичайним йогуртом.

Але грецький йогурт підходить не всім. Хоча живі бактерії в грецькому йогурті зустрічаються рідко, вони можуть викликати захворювання у людей з ослабленою імунною системою. Людям з алергією на молоко також слід уникати грецького йогурту. А ароматизований грецький йогурт може містити більшу кількість доданого цукру, ніж хотілося б споживати. Тому дуже важливо читати етикетку з харчовою цінністю всіх ароматизованих різновидів грецького йогурту.

Незважаючи на ці кілька обмежень, грецький йогурт — чудовий додаток до щоденного раціону більшості людей.

Контакти:

+380 (50) 037 41 37
+380 (96) 049 33 14
+380 (67) 149 93 45
stabman.ingridients@ukr.net
ТОВ "СТАБМАН"
Україна, 61058, м. Харків, вул. Культури, будинок 16 а
Хочете дізнатись більше?
Залиште свій номер телефону і ми вам зателефонуємо!
Або зателефонуйте нам зараз:
+380509880784
Made on
Tilda