Однак, можливо, головна причина, через яку грецький йогурт вважається корисним, полягає в тому, що висока концентрація казеїну в ньому має тенденцію забезпечувати високий вміст загального білка і меншу кількість вуглеводів, ніж в інших видах йогурту. Наприклад,, 3/4 чашки грецького йогурту провідної марки містять 14 г білка, тоді як 2/3 чашки звичайного йогурту провідної марки містять лише 5 грамів білка.
Грецький йогурт не тільки містить як мінімум вдвічі більше білка, ніж звичайний йогурт, у ньому також менше цукру. У той же час, оскільки в ньому відсутня сироватка, грецький йогурт зазвичай містить менше кальцію, ніж звичайний йогурт.
Унікальний смак робить грецький йогурт прекрасною заміною сметани в рецептах та соусах, чого неможливо зробити зі звичайним йогуртом.
Але грецький йогурт підходить не всім. Хоча живі бактерії в грецькому йогурті зустрічаються рідко, вони можуть викликати захворювання у людей з ослабленою імунною системою. Людям з алергією на молоко також слід уникати грецького йогурту. А ароматизований грецький йогурт може містити більшу кількість доданого цукру, ніж хотілося б споживати. Тому дуже важливо читати етикетку з харчовою цінністю всіх ароматизованих різновидів грецького йогурту.
Незважаючи на ці кілька обмежень, грецький йогурт — чудовий додаток до щоденного раціону більшості людей.