СТАБМАН

Харчування та загальне самопочуття впливають на імунну систему в будь-якому віці

Пандемія COVID-19 змусила споживачів усе більше усвідомлювати важливість добре функціонуючої імунної системи, і вони прагнуть внести зміни у свій раціон і спосіб життя, щоб підтримувати її. Молочні продукти є чудовим елементом збалансованої повсякденної дієти для всіх вікових груп, оскільки вони багаті природними поживними речовинами та є джерелом високоякісного білка.

Імунна система людини — це сукупність кількох факторів. Велику роль відіграють гени та раннє дитинство (1). Тим не менш, спосіб життя та повсякденний вибір, наприклад, харчування, сон і активність, значною мірою сприяють функціонуванню імунної системи.

Різноманітне харчування з чистих і високоякісних продуктів є важливим для того, щоб залишатися здоровим і активним. Природно багаті на поживні речовини молочні інгредієнти надають виробникам продуктів харчування чудовий спосіб розробляти та виробляти поживні харчові продукти для споживачів, які прагнуть підтримати своє здоров'я та імунну систему.

На що слід звернути увагу, намагаючись підтримати імунну систему за допомогою харчування:

Оптимальне споживання білка є життєво важливим для гарного самопочуття

Молочний білок є чудовим джерелом високоякісного білка. Є дев'ять амінокислот, які людина повинна отримувати з їжею, оскільки людський організм не може їх синтезувати. Молочний білок містить усі ці дев'ять незамінних амінокислот. Наша травна система особливо добре засвоює молочний білок, а це означає, що організм може його ефективно використовувати. Білок необхідний для здоров'я м'язів і кісток, для підтримання активного життя.

Молочні продукти містять багато вітамінів, які сприяють нормальному функціонуванню імунної системи

Молочні продукти є джерелом багатьох вітамінів і мінералів, які EFSA позначила як такі, що сприяють нормальному функціонуванню імунної системи. До них відносяться вітаміни B12 і D (у збагачених молочних продуктах), а також селен. Оскільки молочні продукти багаті вітамінами та мінералами, такими як кальцій, помірне споживання молочних продуктів може покрити значну частину щоденного рекомендованого споживання цих поживних речовин.

Імунна система слабшає з віком

Достатнє споживання високоякісного білка є особливо важливим для здорового старіння.

Високоякісний білок допомагає підтримувати м'язову масу під час старіння, що сприяє активному способу життя та загальному самопочуттю в цьому віці. Крім того, мембрана глобули молочного жиру (MFGM) і фосфоліпіди, виявлені в молочному жирі, мають науково підтверджений вплив на функціональні здібності (3,4,5,7,9), пам'ять (2,6,12,14), настрій, комунікабельність і ініціативу (8), та здоров'я кишечника, що сприяє загальному самопочуттю під час старіння.

Щасливе, активне життя без стресу підтримує імунну систему

Гарний баланс високоякісного харчування, відпочинку та активності є наріжним каменем оптимальної імунної функції (4,8). Зайняті дорослі працездатного віку шукають продукти, які допоможуть їм вести активний спосіб життя та їсти здорову їжу навіть у поспіху. Молочні продукти природним чином містять такі поживні речовини, як білок для росту м'язів, кальцій для підтримки кісток, вітамін В2 для зменшення втоми та вітамін В12 для нормальної роботи імунної системи. Це надає виробникам харчових продуктів нескінченні можливості для харчових продуктів з високим вмістом білка та поживними речовинами, які відповідають тенденціям здоров'я та зручності.

MFGM у молочному жирі має науково підтверджену дію на імунну систему немовлят. Раннє дитинство є вирішальним періодом у розвитку імунної системи людини. Кілька досліджень показали, що MFGM благодатно впливає на імунну систему немовлят і дітей. Переваги добавок MFGM для імунної функції у немовлят і дітей включають меншу поширеність діареї (13), меншу кількість днів лихоманки (11), менше використання жарознижуючих засобів і менше гострого середнього отиту (10).

Джерела

  1. Goenka A. Kollmann TR. Development of immunity in early life. The Journal of infection 2015;71(Suppl1):S112-S120.DOI: 10.1016/j.jinf.2015.04.027
  2. Crook TH, Tinklenberg J, Yesavage J, Petrie W, Nunzi MG, Massari DC. Effects of phosphatidylserine in age-associated memory impairment. Neurology 1991, 41:644–649.
  3. Hari S, Ochiai R, Shioya Y, Katsuragi Y. Safety evaluation of the consumption of high dose milk fat globule membrane in healthy adults: a double-blind, randomized controlled trial with parallel group design. Biosci Biotechnol Biochem2015;79(7):1172-7.
  4. Kim H, Suzuki T, Kim M et al. Effects of exercise and milk fat globule membrane (MFGM) supplementation on body composition, physical function, and hematological parameters in community-dwelling frail Japanese women: a randomized double blind, placebo-controlled, follow-up trial. PLoS One 2015;10(2):e0116256.
  5. Minegishi Y, Ota N, Soga S, Shimotoyodome A. Effects of Nutritional Supplementation with Milk Fat Globule Membrane on Physical and Muscle Function in Healthy Adults Aged 60 and Over with Semiweekly Light Exercise: A Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Pilot Trial. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2016;62(6):409-415. doi: 10.3177/jnsv.62.409.
  6. Olivera-Pueyo J, Pelegrín-Valero C. Dietary supplements for cognitive impairment. Actas Esp Psiquiatr 2017;45(Supplement):37-47.
  7. Ota N, Soga S, Hase T, Shimotoyodome A. Daily consumption of milk fat globule membrane plus habitual exercise improves physical performance in healthy middle-aged adults. Springerplus. 2015;4:120.
  8. Palmieri G, Palmieri R, Inzoli MR, Lombardi G, Sottini C, Tavolato B, Giometto B. Double-blind controlled trial of phosphatidylserine in patients with senile mental deterioration. Clin Trials J 1987;24(1): 73-83.
  9. Soga S, Ota N, Shimotoyodome A. Dietary milk fat globule membrane supplementation combined with regular exercise improves skeletal muscle strength in healthy adults: a randomized double-blind, placebo-controlled, crossover trial. Nutr J. 2015;14:85.
  10. Timby N, Hernell O, Vaarala O, Melin M, Lönnerdal B, Domellöf M. Infections in infants fed formula supplemented with bovine milk fat globule membranes. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2015;60(3):384-9. doi: 10.1097/MPG.0000000000000624.
  11. Veereman-Wauters G, Staelens S, Rombaut R et al. Milk fat globule membrane (INPULSE) enriched formula milk decreases febrile episodes and may improve behavioral regulation in young children. Nutrition 2012;28(7-8):749-52. doi: 10.1016/j.nut.2011.10.011
  12. Villardita C, Grioli S, Salmeri G. Multicentre clinical trial of brain phosphatidylserine in elderly patients with intellectual deterioration.Clin Trials J 1987, 24:84–93.
  13. Zavaleta N, Kvistgaard AS, Graverholt G et al. Efficacy of an MFGM-enriched complementary food in diarrhea, anemia, and micronutrient status in infants. J Pediatr Gastroenterol Nutr. 2011;53(5):561-8. doi: 10.1097/MPG.0b013e318225cdaf.
  14. Schubert M, Contreras C, Franz N, Hellhammer J. Milk-based phospholipids increase morning cortisol availability and improve memory in chronically stressed men. Nutr Res 2011;31(6):413-20.
  15. Seiler A, Fagundes CP, Christian LM. The Impact of Everyday Stressors on the Immune System and Health. In: Choukèr A. (eds) Stress Challenges and Immunity in Space. Springer, Cham. 2020, p. 71-92. https://doi.org/10.1007/978-3-030-16996-1_6


Контакти:

+380 (50) 037 41 37
+380 (96) 049 33 14
+380 (67) 149 93 45
stabman.ingridients@ukr.net
ТОВ "СТАБМАН"
Україна, 61058, м. Харків, вул. Культури, будинок 16 а
Хочете дізнатись більше?
Залиште свій номер телефону і ми вам зателефонуємо!
Або зателефонуйте нам зараз:
+380509880784
Made on
Tilda