СТАБМАН

Поступіться місцем магнію в рецептурах продуктів

Packaged Facts визначив магній як «багатообіцяючий дієтичний мінерал» у своєму звіті «Функціональні продукти харчування: ключові тенденції та розвиток інгредієнтів».

Дослідницька компанія відзначає, що сьогоднішня увага до цілісних продуктів та натуральних джерел їжі може привести до створення рецептур продуктів, що містять продукти, природно багаті на магній. У доповіді також наголошується, що молочні продукти, замінники молочних продуктів, крупи, хліб, дитяче харчування, харчові добавки, батончики та напої будуть в авангарді цієї тенденції.

«Хоча магній, який іноді називають «безхазяйним» мінералом, протягом десятиліть потихеньку додавали в деякі пластівці для сніданку, щоб замінити той, який був втрачений під час обробки, ми бачимо, що цей дієтичний мінерал стає важливою поживною речовиною для покращення здоров'я, споживання якого помітно збільшуватиметься. багато переробників і споживачів шукають його, щоб допомогти їм уникнути і покращити широкий спектр проблем зі здоров'ям», - говорить Девід Спрінкл, директор з досліджень Packaged Facts.

За даними Packaged Facts, підвищена увага приведе до того, що все більше компаній з виробництва продуктів харчування та напоїв робитимуть заяви про «надійне джерело» на упаковці. Продукти, які можуть опинитися на передньому краї цієї тенденції, будуть тими, які містять магній природним шляхом, включаючи горіхи та насіння, а також пасти з горіхів та насіння та олію, зернові батончики, цільнозерновий хліб та крекери.

Відповідно до звіту про функціональні продукти, незважаючи на велику кількість магнію в продуктах харчування, споживання магнію дорослими в США коливається від 60% до 80% від рекомендованої добової норми (RDA). За повідомленнями Packaged Facts, споживання магнію знизилося з 500 мг на день 1900 року до всього лише 175–225 мг щодня. Зниження пояснюється переробкою зерна, при якій видаляються багаті на магній висівки і зародкові листки, а також меню швидкого харчування, в якому зазвичай не вистачає багатих на магній овочів, цільнозернових і бобових.

"Переробникам продуктів харчування та напоїв, зацікавленим у збагаченні продуктів магнієм, необхідно розглянути кілька питань", - сговорить Еліс Л. Вілкінсон, віце-президент з інновацій в галузі харчування компанії Watson, Inc.

"Магній - це поживна речовина у високій дозі, а це означає, що він споживає достатню кількість ваги в готовому складі", - відмічає вона. «Денна норма становить 400 мг, і немає «чистого» магнію, який можна було використовувати як живильного речовини. Поширеним вибором є димагнійфосфат (ДМП), який містить приблизно 14% магнію та 18% фосфору. Щоб забезпечити 100% денної норми магнію у вигляді DMP, вам знадобиться понад 2,85 г продукту.

«Оксид магнію трохи краще при ~60% магнію, що відповідає 0,67 г. Незалежно від вибору, використання магнію як поживна речовина вплине на рецептуру набагато значно, ніж та ж денна норма для інших мінералів, таких як мідь або цинк, просто в залежності від місця, яке він займає. Це може негативно вплинути на смак, ініціювати окислення та зміни pH, і це лише деякі з них».

Пані Уілкінсон стверджує, що непрозорі продукти, такі як поживні коктейлі, є гарною системою доставки поживних речовин, а також хлібобулочні вироби, батончики та крупи.

"Прозорі напої можуть бути складнішими, оскільки більш поширені джерела магнію погано розчиняються", - сказала вона. «Останнім часом ми спостерігаємо зростання інтересу до більш розчинного цитрату магнію, і це відкрило двері для використання в жувальних препаратах та інших нових системах доставки».

Пані Уїлкінсон додала, що магній може бути ініціатором нестабільності інших поживних речовин, що знаходяться в безпосередній близькості. Вона сказала, що добрим прикладом може бути вітамін D.

"Там, де це можливо, може бути вигідно інкапсулювати магній, щоб створити бар'єр між ним та іншими більш чутливими інгредієнтами", - сказала пані Уілкінсон. «Інкапсуляція може поліпшити загальний смак продукту завдяки своїм властивостям маскування смаку.

«Загалом магній може бути складною поживною речовиною для збагачення, хоча це можна зробити успішно, доклавши невеликі додаткові зусилля в галузі розробки. Це може означати тестування кількох форм і складів, але зрештою цей час вартий додаткових зусиль».

Контакти:

+380 (50) 037 41 37
+380 (96) 049 33 14
+380 (67) 149 93 45
stabman.ingridients@ukr.net
ТОВ "СТАБМАН"
Україна, 61058, м. Харків, вул. Культури, будинок 16 а
Хочете дізнатись більше?
Залиште свій номер телефону і ми вам зателефонуємо!
Або зателефонуйте нам зараз:
+380509880784
Made on
Tilda