Світовий лідер у галузі виробництва сиру The Bel Group та біотехнологічний стартап Climax Foods оголошують про партнерство з метою розробки нового покоління сиру рослинного походження з «нульовими компромісами». Використовуючи науку про дані та штучний інтелект Climax, обидві компанії спільно створюватимуть рослинні версії сирів брендів Bel Group.
Описані як "найкращі у своєму класі", нові сири мають не відрізнятися від своїх молочних аналогів, але при цьому вони поживні, доступні за ціною і мають менший вуглецевий слід.
Партнерство використовуватиме потужну прогностичну аналітику та штучний інтелект Climax, які дозволять глибше зрозуміти продукти тваринного походження на молекулярному рівні. Стартап використовує ці знання для копіювання продуктів тваринного походження, включаючи сир, з версіями на рослинній основі, які зберігають відповідну текстуру, смак та щільність поживних речовин.
За даними Climax, розробка продуктів на основі штучного інтелекту значно скорочує час, необхідний для створення рослинних рецептів сиру. Як стверджує компанія, на створення тих же рецептів з використанням традиційних методів розробки продуктів знадобляться мільярди років.