СТАБМАН

Які експлуатаційні характеристики ксантанової камеді?

Ксантанова камедь в даний час є найбільш ефективним біологічним клеєм, що поєднує в собі загущення, суспендування, емульгування та стабільність. Кількість груп оцтової кислоти на кінці молекулярного бічного ланцюга ксантанової камеді істотно впливає на її ефективність. Ксантанова камедь має загальні властивості довголанцюгових полімерів, але має більше функціональних груп, ніж звичайні полімери, і може виявляти унікальні властивості в певних умовах. Його конформація у водному розчині різноманітна та в різних умовах має різні характеристики.

Суспензія та емульгування ксантанової камеді

Ксантанова камедь добре суспендує нерозчинні тверді речовини та краплі олії. Молекули золю ксантанової камеді можуть утворювати тендітну желеподібну сітчасту структуру, утворюючи спіральні суперсмужкові кополімери, які можуть підтримувати форму твердих частинок, крапель і бульбашок, демонструючи сильні здібності до емульгування та суспендування.

Хороша розчинність ксантанової камеді у воді

Ксантанова камедь швидко розчиняється у воді і має гарну розчинність у воді. Він може навіть розчинятися у холодній воді, що дозволяє уникнути складної обробки та легко використовувати. Однак через його сильну гідрофільність, якщо його додати безпосередньо у воду без достатнього перемішування, зовнішній шар вбере воду і набухне в грудки, що запобігає попаданню води у внутрішній шар і вплине на функцію, тому його необхідно використовувати правильно. Порошок ксантанової камеді або порошкоподібні допоміжні матеріали, такі як сіль і цукор, добре перемішують і повільно додають у воду, що розмішується, щоб отримати розчин для використання.

Згущуюча здатність ксантанової камеді

Розчин ксантанової камеді має низьку концентрацію і високу в'язкість (в'язкість 1% водного розчину в 100 разів перевищує в'язкість желатину) і є ефективним загусником.

Псевдопластичність ксантанової камеді

Водний розчин ксантанової камеді має високу в'язкість при статичному або низькому зсуві, а в'язкість різко падає при високому зсуві, але молекулярна структура залишається незмінною. Коли сила зсуву усувається, початкова в'язкість негайно відновлюється. Залежність між зсувною силою та в'язкістю повністю пластична. Псевдопластичність ксантанової камеді дуже помітна, і вона надзвичайно ефективна для стабілізації зважених та емульгованих рідин.

Термічна стабільність ксантанової камеді

В'язкість розчину ксантанової камеді істотно не змінюється із температурою. Звичайні полісахариди змінюють в'язкість при нагріванні, але розчин ксантанової камеді демонструє стабільно високу в'язкість при низьких концентраціях в широкому діапазоні температур, навіть 1% розчин ксантанової камеді (з 1% хлориду калію), нагрітий від 25 °C до 120 °C, і його знижується лише на 3%.

Кислотно-лужна стійкість ксантанової камеді

Розчин ксантанової камеді дуже стійкий до кислот та лугів. На його в'язкість не впливає pH від 5 до 10, а при рН менше 4 і вище 11 спостерігається невелика зміна. У діапазоні pH 3-11 різниця між максимальною та мінімальною в'язкістю становить менше 10%. Ксантанова камедь може розчинятися в різних розчинах кислот, таких як 5% сірчана кислота, 5% азотна кислота, 5% оцтова кислота, 10% соляна кислота і 25% фосфорна кислота, і ці розчини кислоти ксантанової камеді досить стабільні за кімнатної температури і не зміниться місяцями. Ксантанова камедь також розчиняється в розчині гідроксиду натрію і володіє властивостями, що загущають. Розчин, що утворився, дуже стабільний при кімнатній температурі. Ксантанова камедь може розкладатися під дією сильних окислювачів, таких як хлорна кислота та персульфат, і її розкладання пришвидшуватиметься з підвищенням температури.

Сольова стабільність ксантанової камеді

Розчин ксантанової камеді можна змішувати з багатьма розчинами солей (калійною сіллю, сіллю натрієвою, сіллю кальцію, сіллю магнію і т. д.), при цьому на в'язкість це не впливає. Навіть в умовах більш високої концентрації солі розчин ксантанової камеді може зберігати свою розчинність без осадження або коагуляції, яке в'язкість практично не змінюється.

Стійкість ксантанової камеді до ферментативних реакцій

Стабільна структура подвійної спіралі ксантанового загусника надає йому сильну антиоксидантну та антиферментативну здатність, а багато ферментів, таких як протеаза, амілаза, целюлаза та геміцелюлаза, не можуть розкладати ксантанову камедь.

Контакти:

+380 (50) 037 41 37
+380 (96) 049 33 14
+380 (67) 149 93 45
stabman.ingridients@ukr.net
ТОВ "СТАБМАН"
Україна, 61058, м. Харків, вул. Культури, будинок 16 а
Хочете дізнатись більше?
Залиште свій номер телефону і ми вам зателефонуємо!
Або зателефонуйте нам зараз:
+380509880784
Made on
Tilda