1. Відновлює мікробіом кишківника та підтримує роботу ШКТ
Збалансована кишкова мікрофлора захищає від алергії та багатьох хвороб. А ще підтримка травної системи позитивно впливає на мозок – вчені виявили тісний зв'язок між станом кишечника та здоров'ям мозку.
2. Запобігає остеопорозу
Усього одна чашка якісного продукту містить понад 40% від добової потреби у кальції, 38% – у фосфорі. Обидва мінерали необхідні зубам, кісткам і краще засвоюються у присутності вітаміну D, тому дієтологи радять вибирати збагачену ним продукцію.
3. Стимулює імунітет
Ферментований кисломолочний продукт зменшує запалення, пов'язане з різними захворюваннями, і підвищує імунітет – посилює активність Т-клітин, головних регуляторів імунної відповіді організму. Переваги виявляються лише за регулярного вживання йогурту з живими культурами.
4. Зменшує симптоми депресії
Пробіотичні бактерії знижують тривогу, стрес. Вони не замінюють антидепресанти, але покращують настрій без побічних ефектів та можуть стати частиною терапії.
5. Знижує ризик діареї після прийому антибіотиків
За статистикою у кожної третьої людини, яка приймає антибіотики, розвивається діарея. Вона може викликати серйозні ускладнення - коліт. Дружні мікроби допомагають уникнути наслідків після антибіотикотерапії.
6. Поліпшує стан при СПК
Лактоза не є частиною дієти FODMAP, рекомендованої людям із синдромом подразненого кишківника (СПК). Проте їм важливо регулярно вживати ферментовану їжу для підтримки мікрофлори. Дослідження показали, що СРК не завжди пов'язаний із непереносимістю лактози, а навіть якщо це так, пацієнти можуть вживати безлактозні йогурти.
7. Знижує цукор у крові та захищає від діабету
Регулярне споживання їжі з пробіотичними мікроорганізмами нормалізує рівень глюкози та покращує чутливість до інсуліну. Дослідження показують, що йогурт без добавок знижує ризик розвитку діабету 2 типу у здорових та літніх людей.
8. Бореться із запорами
Споживання 300 г звичайного йогурту на день може позбавити запорів під час вагітності. А 180 мл продукту з лакто- та біфідобактеріями протягом двох тижнів скорочує час проходження відходів через кишечник у людей з хронічними запорами.
9. Знижує ризик серцево-судинних захворювань
Йогурт знижує холестерин, жорсткість артерій, ризик утворення бляшок та кров'яний тиск. Двох порцій на тиждень достатньо, щоб знизити ризик інсульту на 21% у чоловіків та на 17% у жінок.
10. Допомагає схуднути
Дослідження пов'язують вживання кисломолочної продукцію зі зменшенням маси тіла. Корисні бактерії сприяють хорошому метаболізму та контролю ваги, а білок дарує довге відчуття ситості, знижує почуття голоду та відтерміновує наступний прийом їжі.