СТАБМАН

Загущувачі в йогурті корисні для здоров'я

Іноді очікування та переваги споживачів щодо продуктів харчування суперечать один одному, наприклад, щодо йогурту. Ми хочемо приготувати знежирений йогурт у домашніх умовах, тому як сировину вибираємо знежирене молоко. Однак текстура та смак йогурту не дуже добрі. Коли ми купуємо йогурт у супермаркеті, ми також турбуємося про різні гелеві добавки в йогурті. Чому йогурт має в'язку текстуру та смак? Згущувачі додавали? Чи це буде шкідливо для людського організму?

Загущувачі можуть ефективно покращити якість та продуктивність харчових продуктів

Якщо ви часто п'єте йогурт, то знаєте, що звичайний йогурт відносно рідкий і рідкий, а грецький густіший. У грецький йогурт також додаються загусники? Чи шкідливо для організму, якщо часто є грецький йогурт? Стабілізатори і загусники молока зазвичай відносяться до великомолекулярних речовин, здатних розчинятися у воді. За певних умов він повністю гідратується та утворює липкі, гладкі та в'язкі розчини, також відомі як харчові гумки.

Це харчові добавки з широким спектром застосування у харчовій промисловості. Загущувачі можуть ефективно покращити якість та продуктивність харчових продуктів. Стабілізатори дозволяють змінити швидкість осідання білка, надати йому гарний ефект, що суспендує, а також продовжити термін зберігання. Справді існує феномен додавання цих добавок до йогурту, але якщо їх додавати у помірних кількостях, вони не завдадуть шкоди людському організму.

Загущувачі використовуються в йогуртах для зниження жирності та отримання відповідного смаку

Смак йогурту тісно пов'язаний із його жирністю. З різних причин люди часто прагнуть зменшити вміст жиру в молочних продуктах і навіть споживають «знежирені молочні продукти», через що йогурт, що отримується, стає менш схожим на йогурт, а також погіршується смак. Щоб вирішити цю проблему, додаються деякі харчові смоли, найчастіше використовуються модифікований крохмаль, желатин, пектин тощо. Додавання цих інгредієнтів робить йогурт досить «липким», щоб стати типовим напівтвердим, одночасно імітуючи смак. жиру до певної міри.

Ці харчові гумки широко відомі як «загусники». Саме собою «загусання» означає лише збільшення в'язкості рідини, а використання «загусників» в їжі легко викликає у людей відчуття «виробництва неякісних продуктів». По суті ці харчові гумки є звичайною харчовою сировиною. Так зване "загусання" також дуже поширене у традиційних продуктах харчування, таких як "желе". Деякі загусники перетравлюються до окремих молекул цукру, всмоктуються в кровотік через кишечник і, нарешті, забезпечують енергію для діяльності організму, наприклад, крохмаль, а деякі стають амінокислотами, наприклад, желатин. Деякі з них діють як «харчові волокна» і можуть принести іншу користь для здоров'я.

З точки зору контролю ваги використання загусників у йогурті має сенс. Крім того, харчові жувальні гумки, такі як модифікований крохмаль і пектин, можуть забезпечити почуття ситості, але містять лише менше калорій, що може допомогти контролювати вагу. Особливо харчові волокна, такі як пектин, широко використовуються в сучасних загусниках і сприяють перистальтиці кишечника.

Контакти:

+380 (50) 037 41 37
+380 (96) 049 33 14
+380 (67) 149 93 45
stabman.ingridients@ukr.net
ТОВ "СТАБМАН"
Україна, 61058, м. Харків, вул. Культури, будинок 16 а
Хочете дізнатись більше?
Залиште свій номер телефону і ми вам зателефонуємо!
Або зателефонуйте нам зараз:
+380509880784
Made on
Tilda